T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / ULUKIŞLA - Ulukışla Halk Eğitimi Merkezi

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl dönümü vesilesi ile kurumumuzda anma töreni düzenlendi. Anma töreninde kurumumuz müdür yardımcısı Evren OFLAZ, öğretmenlerimiz ve kurum personelleriyle kursiyerlerimize tiyatro gösterisi sergilenmiştir.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart Çanakkale Zaferi büyük bir kahramanlık destanı... 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin bu yıl 107. yıl dönümü

18 Mart Çanakkale Zaferi Zorlu koşullara ve büyük kayıplara rağmen tarihe geçen kazandığımız bu zafer, geçmişten günümüze unutulmayacak izler bırakmıştır.

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği  azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıt cephe"  dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir." dediği unutulmaz zaferdir.

* Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım. (Mustafa Kemal Atatürk)

Büyük komutan ,eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu zafer gününü anarken tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle anıyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene

                                                                                                                       Ulukışla Halk Eğitimi Merkezi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.03.2021 - Güncelleme: 18.03.2022 09:49 - Görüntülenme: 374
  Beğen | 3  kişi beğendi